Column: week van de borstvoeding

Coverfoto week van borstvoeding

Een onderwerp dat me wel nauw aan het hart ligt en ik graag iets over wil delen met jullie. ❤️

Tijdens mijn eerste zwangerschap wist ik al heel snel dat ik heel graag borstvoeding wilde geven. Ik heb toen veel opgezocht, gelezen en me zo goed mogelijk geïnformeerd. Mijn overtuiging dat dit de beste start was dat ik ons kindje kon geven, werd alleen maar bevestigd. Anti-stoffen, goede bacteriën, perfecte melksamenstelling,… 🤩

Daarnaast wilde ik ook zeker zijn dat borstvoeding en een plantaardig voedingspatroon oké zouden zijn voor ons kindje. En dat bleek zeker het geval! (Maar daarover later meer 😉)

Maar niets had me kunnen voorbereiden op hoe moeilijk en afschuwelijk pijnlijk borstvoeding kon zijn. Borstonstekingen, melkblaren, kloven,… Alles wat niet zou mogen gebeuren en ook niet normaal was, gebeurde toch. Bij Quinn, én bij Alix weer opnieuw. 😭 Hulp van de vroedvouw en lactatiekundige hebben me er steeds door geholpen. En ik ben heel blij dat ik doorzette, want de maanden borstvoeding die daarop volgden, waren super! 🥰

Soms hoor je verhalen dat het perfect loopt, geen pijn, geen overproductie, amper last van stuwing,… Mooi, gemakkelijk en vanzelf. En ik moet eerlijk zeggen, ik kon daar wel eens heel jaloers op zijn. Want bij mij was het alles behalve gemakkelijk.
Ik had graag meer verhalen gehoord van mama’s waarbij het ook moeilijk, vermoeiend en pijnlijk was.

Dus bij deze, misschien spreekt mijn verhaal sommige andere mama’s wel aan en weet je dat je zeker niet alleen bent! 🫶

Soms is het moeilijk en kies je ervoor om door te zetten. Dat is ok.
Soms is het moeilijk en kies je voor de andere optie. Dat is ok.
Soms is het gemakkelijk en kies je ook voor die andere optie. Ook dat is ok.
Welke voeding je je kindje de eerste maanden geeft, is zo’n persoonlijke keuze.

Doe wat voor jullie gezin goed voelt en waar jullie achter staan. Dat is de beste en enige juiste keuze! 💕

En voor ons was dat, borstvoeding voor zolang de kindjes het telkens goed vonden.
En daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor.

Op de foto’s: hoe borstvoeding met één kindje er uit ziet en hoe anders dat is met een 2e kindje er bij 😅

💚

Tine

Verwante Artikelen

Duurzaam verbouwen: tips en alternatieven voor een milieuvriendelijke renovatie

Ben je van plan om te (ver)bouwen? En wil je dat zo duurzaam mogelijk aanpakken? Slim, maar niet altijd even simpel. Je hebt tegenwoordig keuze uit 101 materialen en grote bedrijven proberen je steeds vaker in de val te lokken met hun ‘zogezegde ecologische campagnes’. Wij besloten om onze Sustainable Family Studio in een nieuw jasje te steken. Benieuwd hoe wij dit voor elkaar hebben gekregen? Je ontdekt het in dit blogartikel! 

Plantaardige melk voor kleine kindjes

Kleine kindjes en melk, het is vaak hét gespreksonderwerp tussen jonge ouders. Maar wat als je ervoor kiest om je pasgeboren baby plantaardig op te voeden? Welke melkopties zijn er dan, naast moedermelk? En vanaf welke leeftijd kan je welke soort (plantaardige) melk geven? En kan je die plantaardige variant aan je kind geven zonder dat ‘ie iets te kort komt? Ik, Tine, diëtiste bij Sustainable Family, leg het je hieronder in geuren en kleuren uit! Zo hoef jij nooit meer te twijfelen. 

Ontdek alles over supplementen

We krijgen hier bij Sustainable Family vaak de vraag: “Welke voedingsstoffen ontbreken binnen een plantaardig voedingspatroon?” Om alvast even te spoilen: zo goed als geen als je bewust en gevarieerd eet. Al zijn er wel enkele speciale gevallen waar je goed op moet letten: vitamine B12, omega 3 en vitamine D. Het nemen van een supplement voor deze drie is aangeraden wanneer je ervoor kiest om (hoofdzakelijk) plantaardig te eten. Waarom? En welk supplement je dan moet nemen? Dat vertel ik je in dit artikel! 

14 duurzame uitstapjes voor tijdens de paasvakantie 

En… het is weer paasvakantie! Met kinderen in huis betekent dat: twee weken lang op zoek gaan naar leuke activiteiten om die jonkies te entertainen. Twee-volledige-weken. Of je was slim en regelde één van die twee weken een kampje dat je wel een ledemaat of twee kostte. Anyways, dan nog moet je nog steeds die weekends vullen. “Error! Wat moet ik nu weer uit mijn hoed toveren? Ik ben volledig inspiratieloos!” Jij bent dus met andere woorden nog op zoek naar toffe uitstapjes? Wij geven je er in dit blogartikel maar liefst 14 om uit te kiezen!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word gratis lid

Word lid

sustainable family logo

Topics